A Toshiba Satellite M35X, A70 vagy A75 típusú laptopok hangszóróinak megérintése után a számítógép lezár, lefagy vagy újrabootol. | PCSzerviz Blog
Laptop szerviz, notebook szerviz Forródrót: (1) 422-1313 Keressen bennünket partnereinknél. Elérhetőségeink !!!
Keresés a blogban:
Pc Szerviz
Pc Szerviz

A Toshiba Satellite M35X, A70 vagy A75 típusú laptopok hangszóróinak megérintése után a számítógép lezár, lefagy vagy újrabootol.

Ha valaki egy Toshiba Satellite M35X, A70 vagy A75 laptop számítógéppel rendelkezik, akkor a következő meghibásodásokkal találkozhat. A laptop lezárhat, lefagyhat vagy újrabootolhat, ha a felhasználó a hangszóró körül érinti meg a gépet. Mindezt a laptop hangszórók megérintésével kiváltott statikus elektromos kisülés okozza. Néhány esetben a kisülést a felhasználó nem is érzi. A problémát a szerelt fedőlap nem megfelelő földelése okozza. A hiba elhárításához nélkülözhetetlen egy új, módosított fedőlap installálása. Amennyiben a laptop 2005 januárja előtt készült, akkor valószínűleg a fedőlap még a régi szériából való. Íme néhány kép a Toshiba Satellite A75 típusú laptop szerelt fedőlapjáról. A Toshiba Satellite M35X fedőlapja szinte teljesen azonos.

A következő képen a Toshiba Satelite A75 típusú laptop régi szériájú fedőlapja látható. A fólia a hangszóróról és a touchpad-ról megy a fémház felé.

Toshiba cikk6 foto1

Toshiba cikk6 foto2

Ezeken a képeken az új, módosított fedőlap látható. A fólia a hangszórótól illetve a touchpad-től indul, csatlakozik a fémházhoz, és egy szegecsben végződik.

Toshiba cikk6 foto3

Az eltávolított fémház miatt látható, a fémházat, hogy a fóliatapasz hová csatlakozik.

Toshiba_cikk6_foto4

Ez a módosítás házilag, otthon is elvégezhető. Az egyetlen dolog, amire szükség van, az egy fóliatapasz, amit a fent látható módon kell rögzíteni.

Még nincsenek kommentek!

Ehhez a poszthoz sajnos nem lehet kommentelni.