Acer Bios jelszó eltávolítás | PCSzerviz Blog
Laptop szerviz, notebook szerviz Forródrót: (1) 422-1313 Keressen bennünket partnereinknél. Elérhetőségeink !!!
Keresés a blogban:
Pc Szerviz
Pc Szerviz

Acer Bios-jelszó eltávolítás

A következő leírás útmutatóul szolgál arra az esetre, ha szükség lenne az Acer Travelmate 3290 típusú notebookról az Acer Bios jelszó eltávolítására.

Megjegyzés: A leírásban szereplő eljárás hasonló a legtöbb Travelmate notebook esetén, de mindenképpen javasolt, bármilyen munka megkezdése előtt, hogy az adott berendezéshez tartozó javítási kézikönyvben ellenőrizzük az adott modellhez tartozó pontos részleteket. A következő általános laptop javítási útmutató alapján elővigyázatosságból szintén érdemes figyelembe venni néhány alapvető, a laptoppal történő munka során betartandó tanácsot.

1. Szét kell csatlakoztatni a tápegységet és az akkumulátort.

2. Le kell csatlakoztatni a billentyűzetet.

Lecsatlakoztatott billentyűzet

3. A videó chip és a billentyűzet csatlakozó között található egy négypólusú kapcsoló, mely a fenti képen sárgával van bekarikázva.

4. Az első kapcsolót a felső pozícióba kell állítani.

5. A laptop újraindítása után meg kell nyomni a Ctrl+F2 nyomógombot a bootolással egyidejűleg, így lehet a Bioshoz hozzáférni.

6. A Bios jelszót disable- bénít – állásba kell állítani, majd entert lehet ütni.

7. A számítógép felkínálja az Exit –kilépés- és Save Changes – Módosítások mentése- lehetőséget. A Yes -Igen-  a választandó.

8. A számítógép Windowsba történő bootolása után, a számítógép újraindítandó. Abban az esetben, ha a laptop nem kér jelszót, akkor tovább lehet lépni a kilencedik pontra. Amennyiben a számítógép továbbra is jelszót kér, akkor újra meg kell ismételni az egytől a nyolcas pontig terjedő műveleteket egészen addig, amíg a jelszó eltávolítása meg nem történik.

9. Az alaplaphoz visszatérve az első szlot kapcsolóját vissza kell kapcsolni az alsó pozícióba.

10. A számítógépet újra kell indítani.

11. Mindezek eredményeként az Acer Bios jelszónak el kellett tűnnie, és a notebook egyenesen a Windowsba töltődik.

Még nincsenek kommentek!

Ehhez a poszthoz sajnos nem lehet kommentelni.