Laptop javítási kézikönyv - Optikai meghajtók | PCSzerviz Blog
Laptop szerviz, notebook szerviz Forródrót: (1) 422-1313 Keressen bennünket partnereinknél. Elérhetőségeink !!!
Keresés a blogban:
Pc Szerviz
Pc Szerviz

Laptop javítási kézikönyv -alapok- Optikai meghajtók

Mindenki régóta jól ismeri a DVD-t, a CD-t, mint az otthoni szórakoztatás leggyakoribb eszközeit, de csak az elmúlt pár évben vált általánossá a DVD felvevő a laptopokban is. A DVD felvevő szoftver egy lehetőség arra, hogy adatot rögzítsünk, ami egy nagyszerű módja annak, hogy folyamatosan frissíthessük, tárolhassuk a számunkra fontos fájlokat, hogy azokról „lenyomat” készüljön.

A legtöbb laptop be van állítva egy másik hasznos funkcióra, ami lehetővé teszi, hogy készítsünk egy vészhelyzet estére rendszeresített helyreállító disc-et, ha a gyártó nem adott volna ilyet. A helyreállító disc egy DVD készlet, ami felvesz egy tökéletes másolatot a merevlemezről, és engedélyezi számunkra, hogy a laptopunkat, annak új, gyári beállításaira „hozzuk vissza”. Ez akkor lehet fontos, ha a merevlemez meghibásodik vagy az operációs rendszerünk reménytelenül megsérül egy kiadós vírus miatt.

A panaszok többsége a DVD rekorderrel kapcsolatosan általában nem a felvétellel, hanem a lejátszással van. Sok felhasználó csak film lejátszására használja a DVD felvevőt, és a különböző filmstúdiók kódolása bonyolíthatja kissé a kérdést. Gyakran megfigyelhetjük, hogy régi filmet képesek vagyunk lejátszani, de az újakat nem. Máskor pedig a régiek mondanak csődöt. Lehetséges, hogy egy automatikus szoftverfrissítés eredményezhet olyan hibát, hogy azt a filmet, amit tegnap még lejátszottunk, ma már nem fogunk tudni.

Tartalomjegyzék >>

Még nincsenek kommentek!

Ehhez a poszthoz sajnos nem lehet kommentelni.