Útmutató a notebook használatához | PCSzerviz Blog
Laptop szerviz, notebook szerviz Forródrót: (1) 422-1313 Keressen bennünket partnereinknél. Elérhetőségeink !!!
Keresés a blogban:
Pc Szerviz
Pc Szerviz

Útmutató a notebook használatához

szerző: Gábor

Mit tegyünk és mit ne tegyünk laptopunkal, hogy megőrizzük, meghosszabítsuk életteremát !!!

Szabad Nem szabad
A számítógép hordozásakor, a teljes összecsukás előtt, semmi ne kerüljön a számítógép fedele és a billentyűzet közé. Ne kerüljenek ceruzához és papírhoz hasonló tárgyak a billentyűzet és a képernyő közé, és ne legyen úgy szállítva az egység, hogy csak félig van összecsukva.

Ha a tárgyak mozognak, összekarcolhatják az LCD képernyőt. Ha összenyomják a házat és a fedelet, akkor a köztük hagyott tárgyak károsíthatják az LCD membránját.

Az LCD karcolásait és a membrán sérüléseit mindig a felhasználó okozta sérülésként azonosítják.

A notebook szállítása legyen megfelelően biztosítva vagy úgy, hogy a lecsukott fedelű notebook az egyik kézben van, vagy legyen megfogva mindkét kézzel. A notebook szállításának alternatívájaként használható táska vagy hátizsák.

Ha a számítógép potenciális ütésnek lehet kitéve (leejtés vagy egy másik tárgynak történő ütődésből eredően), akkor ütésálló házban legyen szállítva.

Ne vigyük a notebookot nyitott fedéllel vagy a sarokpántjainál fogva.

Soha ne legyen felkapva a notebook az LCD kijelzőjénél vagy a fedelénél fogva. A notebook mindig az alsó részénél fogva legyen felemelve, zárt fedéllel, ha lehetséges.

A pántokat nem arra tervezték, hogy elbírja a notebook teljes súlyából eredő erőhatásokat, így ha nyitott fedéllel szállítjuk, akkor nagyobb veszélye van a pántok sérüléseiből adódó leejtésnek.

Ha a notebook hordtáskában van szállítva, akkor a gép legyen kikapcsolva.

A fedél lecsukása nem teljesen jelentheti a notebook automatikus kikapcsolását.

A notebook ne legyen hordtáskába vagy hátizsákba rakva, ha a notebook feszültség alatt, „alvó” vagy hibernáló üzemmódban van. Ilyen esetekben ugyanis a berendezés annyira túlmelegedhet, amit nem bír kellőképpen hűteni a ventilátor és bekövetkezhet a hőhatás okozta memória, alaplap, CPU vagy más alkatrész  sérülése.
A notebook szállítása közben legyen kihúzva a számítógépből az AC adapter kábele, az egér, és más készülék, periféria. Szállítás közben, ne hagyjuk a számítógép tartozékait vagy az adaptereket a géphez csatlakoztatva.

A csatlakoztatott kábelek rángatása, csavarása vagy összecsomózódása megtörheti a kábeleket.

Tartsuk távol a folyadékokat, kávét, kólát, vizet vagy tisztító vegyszereket a billentyűzettől. A notebook használatakor ne együnk és ne igyunk. Ne használjuk a számítógépet nedves környezetben, például uszodában, zuhanyzóban és legyenek védve az alkatrészek a folyékony anyagoktól beleértve az esőt és permetezőt is.
Tartsuk az LCD-t távol a hosszabb ideig tartó közvetlen napsugárzás hatásaitól. Ne hagyjuk a számítógépet a felforrósodott autó belsejében vagy közvetlen napsugárzásnak kitett helyen. Mindkét esetben előfordulhat a hőmérséklet okozta meghibásodás, eldeformálódás.
A notebook számítógép tiszta környezetben legyen használva. Tartsuk távol a számítógépet az extrém magas és alacsony hőmérséklettől, magas páratartalomtól, portól, apró szemcsés dolgoktól és a füstös környezettől.
A notebook számítógép tiszta kézzel  használjuk A ragadós, koszos vagy zsíros ujjakkal történő használat nyomot hagyhat maga után, ami a fedél lecsukását követően könnyen átkerülhet a számítógép kijelzőjére. A kijelzőre jutott pecsét eredményeként karcok és foltok jelenhetnek meg a kijelzőn.
A notebook számítógépet kemény és sima felületen használjuk. Ne legyen használva a notebook számítógép puha felületen, például ágyon vagy szőnyeggel borított padlón. A hasonló felületek gátolhatják a ventilátor működését és a ventilátor nem lesz képes a gépházban lévő megnövekedett hőmérsékletű levegőt megfelelően hűteni. A hőhatás következtében sérülhet a memória, alaplap, CPU és egyéb alkatrészek.
Kezeljük felelősség tudatosan a notebookot. Kerülni kell a notebook vagy hordozó berendezés leejtését, ütődését vagy azt, hogy valami nekicsapódjon.
A notebook elhelyezésekor ügyelni kell arra, hogy sima felületre kerüljön, és semmi ne legyen rárakva. Ha könyvekkel, vagy más dologgal teli zárható fiók vagy táska aljára kerül a notebook, akkor a túlzott terhelés következtében megrepedhet a ház vagy a kijelző.
A megfelelő toll vagy bemeneti jelet adó input készülék legyen csatlakoztatva a tablet PC-hez. Nem szabad ujjal, golyós tollal, ceruzával vagy egyéb tárgyal adni a bemeneti jeleket a képernyőn.
Éjszaka legyen csatlakoztatva az AC adapter a hálózathoz, hogy az akkumulátorok teljesen feltöltődjenek, amivel meghosszabbodik a hatékony akkumulátor élettartam.

Időszakonként hagyjuk, hogy az akkumulátor teljesen lemerüljön, mielőtt újra teljesen feltöltenénk, így biztosítván az akkumulátorok megfelelő működését.

A normál belső akkumulátor feltöltése könnyű használat mellett körülbelül 2-3 órára elegendő. Ha belső és külső akkumulátor is csatlakoztatva van, akkor egy teljes feltöltés 8 órára is elegendő lesz.

Nem hagyjuk, hogy a notebook állandóan a hálózatra legyen csatlakozva. Az akkumulátor ugyanis nem fog megfelelően működni és nem lehet majd megfelelőképpen feltölteni.
Ha az akkumulátoros üzemmód van használtban, akkor célszerű a HP által javasolt energia menedzsert használni a CPU energia terhelésének minimalizálása érdekében, így kevésbé merül le az akkumulátor és csökken a számítógép belsejében keletkező hő is.
Az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében legyen használatban a HP által javasolt energia beállítás, csökkenteni kell a képernyő fényerejét az energia beállítások ablakban, illetve ha a notebookra nincs szükség, akkor alvó vagy hibernáló üzemmódba kell kapcsolni.
Ha a helyi tápellátás stabilitása bizonytalan, akkor csatlakoztatni kell az AC adaptert egy jó minőségű feszültségstabilizálóhoz, vagy ha praktikusabb, akkor akkumulátorról kell üzemelni.
Ha kiegészítő vagy külső akkumulátor van használatban, akkor meg kell bizonyosodni az akkumulátor rögzítéséről, nehogy kilazuljon szállítás közben.
Ha a notebook nyilvános helyen, például kávézóban vagy könyvtárban van használva, akkor célszerű biztonsági berendezést, például egy Kensington zárat használni a lopások megakadályozása céljából. Nem szabad őrizetlenül hagyni a notebook számítógépet.

Még nincsenek kommentek!

Ehhez a poszthoz sajnos nem lehet kommentelni.