A Toshiba Satellite 1900 típusú laptop áramellátása megszűnik és a számítógép figyelmeztetés nélkül kikapcsol. | PCSzerviz Blog
Laptop szerviz, notebook szerviz Forródrót: (1) 422-1313 Keressen bennünket partnereinknél. Elérhetőségeink !!!
Keresés a blogban:
Pc Szerviz
Pc Szerviz

A Toshiba Satellite 1900 típusú laptop áramellátása megszűnik és a számítógép figyelmeztetés nélkül kikapcsol.

Gyakran kapunk értesítést, mint a címben szereplő probléma, ezért úgy gondoltuk, érdemes foglalkoznunk e gyakori hibákkal. A fent említett esetben a tulajdonosnak gondjai voltak a Toshiba Satellite 1900 típusú laptopjának DC jackjével, melyet úgy tudott kijavítani, hogy visszaforrasztotta a DC jacket az alaplapra. A probléma nagyon hasonlatos a Toshiba Satellite M30X, M35X, A70 és A75 betáp jack témaköréhez.

Végül is sort kerítettünk arra, hogy az útmutatóban leírtaknak megfelelően járjunk el, és hasonlóképpen javítsuk a saját Satellite 1900 típusú gépünket.  Valamilyen módon a betáp csatlakozó volt kontakthibás és végül emiatt kapcsolt ki a számítógép. A Toshiba teljesítmény menedzsment tulajdonságok az akkumulátor teljesítménymérő menüpont alatt a töltöttség jelző „Online Discharging – Online töltetlenséget” jelez, amiben egyébként semmi logika nincs.

Ha a laptop hátulján lévő csatlakozó meg lett mozgatva, újra megjött a töltés, ami azonban bármilyen figyelmeztetés nélkül ismét megszűnhetett. Ha a laptop előlapján lévő piros/zöld színű töltőfényt nem figyelte elég gondosan az ember, akkor egy idő után könnyen lemerült az akkumulátor.

Szétszerelés után felfedeztük, hogy a számítógép hátulján lévő hengeres alakú elektromos betáp csatlakozó, amely az alaplapra volt forrasztva az idő folyamán kilazult, és a forrasztó anyagból kihúzódott.

Nincs megfelelő rögzítése a csatlakozó dugaljnak, sem az alaplapon, sem a műanyag házban. Az alaplap és a csatlakozó dugalj közötti forrasztás nagyon vékony, szinte semminek nevezhető.

Tehát azt mondhatjuk, hogy a szinte nem is létező forrasztott kötésre időről-időre újabb és újabb feszültséget vittünk a betápkábel széthúzásával, így tulajdonképpen a normál használatot meghaladóan alkalmaztuk.

Mindössze annyit tettünk tehát, hogy újraforrasztottuk a sérült csatlakozást, azonkivül feljavítottuk az alaplapon lévő három másik forrasztási pontot, hogy megelőzzük a csatlakozások jövőbeni meghibásodásait.

Mellékelten látható egy kép, amelyen a csatlakozó tüske tövénél látható, hogy amint a tüske átmegy az alaplapon, egy vékony rés található a tüske és a forraszanyag között, amelyeknek korábban fémesen érintkezniük kellett.

Toshiba cikk1: foto1

Úgy tűnt, hogy a problémára az egyetlen megoldás csakis az alaplap cseréje lehet. Azóta azonban sikerült megjavítani az ilyen módon meghibásodott laptopot, ami minden gond nélkül üzemel.

Még nincsenek kommentek!

Ehhez a poszthoz sajnos nem lehet kommentelni.